Shetland

Briljantna škotska kriminalistička serija

Objavljeno: 17. svibnja 2021.

Shetland – briljantna škotska kriminalistička

serija stiže na Pickbox NOW

Škotska kriminalistička dramska serija Shetland nova je fenomenalna serija koja stiže na Pickbox NOW. Svih pet sezona bit će premijerno dostupno od 21. svibnja. Hvaljena serija temelji se na romanima nagrađivane britanske spisateljice krimića Ann Cleeves, a seriju potpisuje David Kane koji je glavni scenarist svih sezona.

BRILJANTNA GLUMAČKA POSTAVA

U glavnoj je ulozi Douglas Henshall kao Jimmy Pérez, snalažljivi i pronicljivi inspektor koji radi za šetlandsku policiju. Henshall je osvojio BAFTA nagradu za najboljeg glumca u seriji, a serija je osvojila nagradu za najbolju dramsku seriju 2016. godine. Uz Henshalla, tu su Alison O’Donnell kao detektivka Alison “Tosh” McIntosh i Steven Robertson kao pozornik Sandy Wilson. Ostalu glumačku postavu čine Mark Bonnar, Lewis Howden, Erin Armstrong, Julie Graham i Anne Kidd.

NAJBOLJA ŠKOTSKA SERIJA

Radnja se odvija na škotskom arhipelagu, a glavno je mjesto radnje Shetland koji se odlikuje unikatnim pejzažom i jedinstvenim načinom života. Policijski tim istražuje zločine koji su usko povezani s otočnom zajednicom. U ovom izoliranom, i katkad neprijateljski nastrojenom okruženju, policijski tim mora pronaći kreativne načine policijskog posla.

Likovi su višeslojni, radnja je uvijek napeta i intrigantna, a gluma briljantna. Ovo je jedna od onih detektivskih serija koja se zaista razlikuje od drugih te je s razlogom jedna od najboljih škotskih serija. Ono što je čini posebnom jest to što realno prikazuje život. Priča, scenografija, snimanje, jedinstven pogled na škotsko otočje – može se reći da svaki dio ove serije zaslužuje posebnu pohvalu.

Shetland će vas uvući u priču te ćete se odjednom i sami osjećati kao detektivi koji su dio Perezova policijskog tima. Je li riječ o novcu i moći ili je možda riječ o ljubavi? Je li riječ o staroj svađi koja traje generacijama te će napokon kulminirati? Ili je možda jednostavno nesreća?

Misteriozna ubojstva u najboljoj škotskoj kriminalističkoj seriji Shetland gledajte u pet sezona na Pickbox NOW od 21. svibnja!