Serije koje će vas odvesti u 19. stoljeće

Objavljeno: 29. kolovoza 2022.

BBC-jeve serije koje će vas odvesti u 19. stoljeće

Za nostalgični kraj ljeta, Pickbox NOW donosi četiri BBC-jeve miniserije koje će vas odvesti u 19. stoljeće! Riječ je o TV adaptacijama kultnih romana Jane Austen, Charlotte Brontë i Thomasa Hardyja koje tematiziraju divno doba romantizma i nostalgije.

Ponos i predrasude (Pride and Prejudice)

Emmyjem nagrađena miniserija, ekranizacija kultnog romana Jane Austen, bavi se predrasudama koje su se pojavile između klasa u 19. stoljeću i ponosa koji je bio toliko jak da je razdvajao ljubavnike… Ljepota, duhovitost i živahnost glavne protagonistice Elizabeth savršeno su uhvaćene glumačkom izvedbom Jennifer Ehle. Colin Firth fenomenalan je u ulozi gospodina Darcyja, on je markantan i rezerviran, no zanimljiv i dubok. Savršen roman, savršena serija!

U glavnim ulogama: Colin Firth, Jennifer Ehle, Susannah Harker

Jane Eyre

Predivna TV adaptacija kultnog romana Jane Eyre spisateljice Charlotte Brontë govori o mladoj ženi Jane koja postaje guvernanta. Zaljubi se u zamišljenog i zagonetnog gospodina Rochestera, svog šefa. Zaljubljuju se, ali mnoge tajne leže u njegovoj prošlosti i prijete njihovoj budućnosti. Fenomenalna Ruth Wilson izvrsna je u ulozi Jane Eyre: uvjerljivo nevina, a istodobno sadrži vatru i strast za veliku ljubavnu priču…

U glavnim ulogama: Ruth Wilson, Toby Stephens, Lorraine Ashbourne

Razum i osjećaji (Sense And Sensibility)

Predivna miniserija snimljena je po romanu Jane Austen koji je Austen izdala pod pseudonimom. Priča je to o sestrama Dashwood koje se s majkom sele iz svog velikog doma u Sussexu u skromniju kućicu u Devonshireu. Majčin cilj je pronaći odgovarajuće muževe za djevojke. Izvrsna glumačka postava, raskošni kostimi, divna scenografija i bezvremenska priča idealna su kombinacija!

U glavnim ulogama: Dominic Cooper, Charity Wakefield, Hattie Morahan

Tessa iz porodice D’Urberville (Tess of the D’Urbervilles)

Predivna i tužna priča vrti se oko djevojke Tess. Kad njezini roditelji saznaju da su u rodu s bogatašem Alecom D’Urbervilleom, pošalju je njemu u posjet. Tess ne voli tog muškarca i pokušava ga odbiti, no on je siluje i ona ostane trudna. Posramljena, uspijeva se vratiti kući, no njezino dijete umre. Odlazi na farmu, gdje radi kao mljekarica, i ondje upoznaje čovjeka u kojeg se zaljubi. No kad on sazna za njezinu prošlost, napušta je… Briljantna adaptacija kultnog romana Thomasa Hardyja.

U glavnim ulogama: Gemma Arterton, Eddie Redmayne, Ruth Jones

Otputujte u nostalgično i romantično vrijeme 19. stoljeća s ovim divnim miniserijama samo na Pickbox NOW!