Četiri izvrsna nova filma

Objavljeno: 19. listopada 2022.

Triler, horori i komedije: 4 izvrsna nova filma stižu na Pickbox NOW

Irski noir triler Black Medicine, horor Cordelia, komedija A Bump Along The Way i kriminalistički triler The Toll

Četiri izvrsna nova filma stigla su na Pickbox NOW. Riječ je o horor-trileru Cordelia (2019.), komediji Kvrga na putu (A Bump Along The Way, 2019.), irskom noir trileru Crna medicina (Black Medicine, 2021.) i kriminalističkom trileru Cestarina (The Toll, 2021.).

Cordelia (2019.)

U ovom horor-trileru, u fokusu priče je Cordelia (Antonia Campbell-Hughes), problematična duša koja se tek oporavlja nakon nepoznate traume. Ona je glumica koja uvježbava predstavu i dolazi odsjesti u jezivom stanu u londonskoj vili u kojem žive njezina sestra blizanka Caroline i Carolinein dečko Matt. Kad je ostave ondje samu, Cordelia se sprijatelji s Frankom, šarmantnim, ali čudnim i nepouzdanim mladićem kojeg mogu čuti kako vježba violončelo u stanu na katu. Njihov odnos ubrzo postaje vrlo uznemirujući.

Kvrga na putu (A Bump Along The Way, 2019.)

Šarmantna komedija ima jednostavnu priču: sredovječna samohrana majka Pamela (Bronagh Gallagher) i njezina kći tinejdžerica Allegra (Lola Petticrew) žive u Derryju u Sjevernoj Irskoj. Pamela slučajno zatrudni nakon pijanog seksa za jednu noć, njezina kći na to ne reagira jako loše. Ona smatra da je to skandal, no nova trudnoća unese velike promjene u njihov život… Fantastične glavne glumice Gallagher i Petticrew čine ovu komediju izvrsnim filmom za divnu obiteljsku zabavu.

Crna medicina (Black Medicine, 2021.)

Irski noir triler Crna medicina (Black Medicine) vrti se oko Jo (Antonia Campbell-Hughes), freelance medicinarke koja radi ilegalne operacije za kriminalce. Dok se pokušava ubiti, dobiva jedan od takvih poziva: da odradi ilegalnu operaciju. Iako se stoički ponaša pred mafijašima, njezin se osobni život raspada te nema nikakav odnos sa svojim mužem nakon što im je umrla kći. Ipak, odluči pomoći djevojci Áine (Amybeth McNulty), odbjegloj tinejdžerici koja se skriva od Joine šefice Bernadette (Orla Brady). Áine je naivno pristala prodati bubreg Bernadette, ne znajući da Bernadette zapravo želi njezino srce za operaciju transplantacije koja bi spasila njezinu kćer koja umire. Ostavljajući traume iz prošlosti iza sebe, Jo želi spasiti Áine i vratiti vlastitu ljudskost.

Cestarina (The Toll, 2021.)

Žanrovski okarakteriziran kao crna komedija / kriminalistički triler, Cestarina (The Toll) je velški film o čovjeku koji radi sam na najtišoj naplatnoj kućici u Walesu, skrivajući se od svoje kriminalne prošlosti ondje gdje ga nitko neće tražiti. Njegov mir narušen je kad ga napokon otkriju, a on traži pomoć od lokalnih čudaka, uključujući Elvisovu imitatoricu ili pak nezadovoljne uzgajivače ovaca. Lokalna policijska službenica Catrin sve je više sumnjičava. U glavnim su ulogama Michael Smiley, Annes Elwy, Iwan Rheon i Paul Kaye.