Žena u bijelom

Objavljeno: 15. listopada 2021.

Žena u bijelom (The Woman in White) –

Nova dramska miniserija uskoro na Pickbox TV kanalu

Misteriozna dramska miniserija Žena u bijelom (The Woman in White) na Pickbox TV kanal stiže 15. kolovoza. Petodijelni britanski triler snimljen u Sjevernoj Irskoj, temeljen je na istoimenoj senzacionalnoj klasičnoj gotičkoj noveli iz 1860. godine autora Wilkieja Collinsa.

NAPETA RADNJA

Radnja serije smještena je u 19. stoljeću te prati Waltera Hartrighta (Ben Hardy), mladog učitelja likovne kulture koji na poziv Fredericka Fairliea (Charles Dance) stiže na imanje Limmeridge u Cumberland kako bi podučio polusestre Marian (Jessie Buckley) i Lauru (Olivia Vinall) umjetnosti.

Putem susreće misterioznu i pomalo izgubljenu ženu potpuno odjevenu u bijelo koja mu govori kako je nekoć živjela na imanju Limmeridge. Walter poslije saznaje da je žena pobjegla iz psihijatrijske ustanove i da je u opasnosti.

Očekuju vas napete minute adaptiranog psihološkog trilera, čija će vas radnja zaintrigirati.

GLUMAČKA POSTAVA

U glavnim ulogama pratimo irsku glumicu Jessie Buckley koju smo imali prilike gledati u serijama War and Peace i Taboo. Uz nju tu su i Ben Hardy, koji se proslavio glumeći u filmovima X-Men: Apocalypse i Bohemian Rapsody, te englesko-belgijska glumica Olivia Vinall poznata po ulozi Carrie u seriji Apple Tree Yard.

U ostalim su ulogama Dougray Scott kao Sir Percival Glyde, Riccardo Scamarcio kao grof Fosco i Charles Dance kao Frederick Fairlie.