Wallander

Britanska kriminalistička serija

Objavljeno: 9. lipnja 2021.

WALLANDER – sve tri sezone na Pickbox TV kanalu

Inspektor Wallander vraća se na Pickbox TV kanal u istoimenoj britanskoj kriminalističkoj seriji. Pratite ju od četvrtka 17.6. u terminu od ponedjeljka do petka u 17:45h.

S Kennethom Branaghom u glavnoj ulozi, ova se kriminalistička serija temelji na adaptaciji romana švedskog pisca Henninga Mankella. Branagh tumači ulogu Wallandera, policijskog inspektora i detektiva u malom gradu Ystadu u Švedskoj. Sam Branagh opisuje Wallandera kao egzistencijalista koji propitkuje život i svoje djelovanje u njemu te za njega čin zločina nikad ne postaje „nešto normalno“. On je suosjećajan prema žrtvama zločina, no zbog toga što to ne može izbjeći, njegov je privatni život u kaosu.

Njegovu policijsku ekipu čine Anne-Britt Hoglund (Sarah Smart), Kalle Svedberg (Tom Beard) i Magnus Martinsson (Tom Hiddleston). Veza između Anne i Wallandera temelji se na iznimno velikom međusobnom poštovanju, što glumica Sarah Smart opisuje kao „vrlo skandinavski i zanimljivo“.

Osim drugih policajaca, tu je i Wallanderova kći Linda (Jeany Spark) te njegov otac Povel (David Warner) koji je umjetnik i vrijeme provodi u svojem studiju crtajući, dok se za njega brine njegova nova žena Gertrude (Polly Hemingway).

U režiji Emmyjem nagrađenog redatelja Phillipa Martina, vizualno privlačna i s izvrsnom glumačkom postavom, ova je kriminalistička serija dobila pohvale i kritike i publike.