Prihvatljiv rizik

OD 23.6. DO 30.6.

Objavljeno: 21. lipnja 2021.

Prihvatljiv rizik – kompleksna, intenzivna irska

kriminalistička miniserija na Pickbox TV kanalu

Irska kriminalistička miniserija Prihvatljiv rizik (Acceptable Risk) na Pickbox TV kanalu emitirat će se od 23. lipnja. Snimana u Irskoj i Kanadi, ova serija sastoji se od sveukupno šest epizoda. Pratite ju od četvrtka do četvrtka u večernjem terminu.

Kompleksan i intenzivan misterij zbog ubojstva

Predivno napravljen inteligentni triler misterij je o biznismenu koji je pronađen mrtav. Tko ga je ubio i zašto? Očekuje vas zanimljivo putovanje ispunjeno obratima.

U glavnoj je ulozi irska glumica Elaine Cassidy (Harper’s Island, The Paradise) koja tumači lik Sare Manning iz Dublina. Njezin muž Lee ubijen je za vrijeme poslovnog putovanja u Montreal. Sarah polako shvaća kako ona zapravo ne zna ništa o suprugovoj prošlosti te počinje preispitivati tko je on zaista bio i što je uopće točno radio za moćnu globalnu organizaciju.

Počinje istraga Leejeva ubojstva, a Sarah u njoj ima središnju ulogu. Ona i ostali uključeni suočavaju se sa stalnim zaprekama u potrazi za istinom i pravdom, a istraga ih vodi sve dublje u mrežu spletaka i korupcije. Ovu šestodijelnu seriju nećete moći prestati gledati!

U ostalim ulogama gledamo danskog glumca Mortena Suurballea kojeg na Pickbox NOW možete gledati i u seriji Ubojstvo (The Killing) kao inspektora Lennarta Brixa. On tumači ulogu direktora internacionalne tvrtke Hansa Wernera Hoffmana. Osim Suurballea, tu je i irska glumica i pjevačica Angeline Ball (The General) kao detektivka Emer Byrne.

Dublin daleko od slike turističkoga grada

Mjesto radnje je Dublin, no glavni grad Irske prikazan je na nešto drukčiji način. Scenarist i tvorac serije Ron Hutchinson rekao je za ideju o seriji: Htio sam istražiti utjecaj globalizacije iz perspektive onih koji rade za internacionalne korporacije u Dublinu, daleko od slike turističkoga grada. To je svijet koji pruža veliku plaću i odličan stil života onima koji su dio tog svijeta.

Grad je izvanredno iskorišten, ovo je vrlo suvremeni Dublin s novim zgradama u središtu i predivnim kućama u dobrostojećem Wicklowu, izvan grada. Nije onako kako inače tradicionalno vidimo Dublin na televiziji, kao turistički grad. Elegantni dom Sare Manning u Wicklowu često je mjesto radnje, a ako vam se svidi, imajte na umu da nas irski mediji obavještavaju da je to bio pravi dom gitarista Def Lepparda Ricka Savagea.