Pod sumnjom

Britanska policijska serija

Objavljeno: 21. listopada  2022.

Pod sumnjom (Prime Suspect) – britanska policijska serija s Helen Mirren

Helen Mirren briljira u glavnoj ulozi inspektorice Jane Tennison u nagrađivanoj britanskoj policijskoj seriji Pod sumnjom (Prime Suspect). Ovu kultnu seriju pratite na Pickbox TV kanalu od 26. listopada u 18:10.

Helen Mirren briljira u ulozi inspektorice

Jedna od najboljih glumica svih vremena, Helen Mirren, tumači glavnu ulogu Jane Tennison, jedne od prvih ženskih detektivki u britanskoj policiji. Na svakom koraku, ona doživljava potkopavanje i ignoriranje. No, vješto se nosi s tim uz pomoć svojeg stava i inteligencije. Mirren donosi svoje bogato glumačko iskustvo i talent u ovu ulogu, a u tome joj pomaže i vrhunski scenarij koji potpisuje Lynda La Plante. Vrhunska glumica u stanju je prenijeti toliko toga samo jednim pogledom, osmijehom ili pokretom glave.

Jedna od najboljih policijskih serija

Ovo je serija koja nadilazi prosječne policijske serije, a prolaskom sezona, sve više i više dobiva na kvaliteti i originalnosti. Osim policijske tematike, ova serija bavi se i rodnim ulogama i pitanjima uznemiravanja koja su, nažalost, dio svakodnevice.

Ova policijska drama je mračna, ponekad cinična, ponekad inspirativna i često uznemiravajuća. A to postiže na autentičan način – istinski prikazuje cijeli spektar ljudskih emocija.

Dobitnica brojnih nagrada

Koliko je ova serija vrijedna dokazuju i brojne nagrade koje je osvojila, naime, nekoliko je puta dobitnica Emmyja i Bafta nagrade. Osim nagrada za najbolju seriju, i Helen Mirren dobitnica je istih nagrada za glavnu ulogu Jane Tennison.