Ljeta u Indiji

Britanska dramska serija od 7.6.

Objavljeno: 7. lipnja 2021.

Ljeta u Indiji

nova britanska dramska serija

Britanska dramska serija Ljeta u Indiji (Indian Summers), s fenomenalnom glumačkom postavom, sjajnom kinematografijom i visokom ocjenom od 7.3 na IMDb-u. Na Pickbox TV kanalu emitira se od utorka 7. listopada, a pratiti ju možete od ponedjeljka do petka.

Smještena u 1932. godinu, jednu od posljednjih tijekom kolonijalne vladavine Britanije nad Indijom, Indian Summers detaljno se bavi događajima koji su se zbili tijekom ljeta u podnožju Himalaje i s grupom vladajućih Britanaca.

O ČEMU SE RADI?

Smještena u podnožje Himalaje i plantaže čaja u sjevernoj Indiji, ova drama donosi bogatu i eksplozivnu priču o propadanju Britanskog Carstva i rađanju moderne Indije.

U središtu su priče implikacije i posljedice zamršene mreže strasti, rivalstva i sukoba koje definiraju živote onih koji se ondje nalaze ovo ljeto, a koje će promijeniti sve. Ljeto je 1932. godine, Indija sanja o neovisnosti, ali se Britanci drže moći. U podnožju Himalaje stoji Simla, gdje su svakog ljeta britanski moćnici postavljeni na upravljanje tijekom ljetnih mjeseci.

FENOMENALNA GLUMAČKA POSTAVA

Glumac Henry Lloyd-Hughes utjelovljuje Ralpha Whelana, šarmantnog sociopata i spletkaroša.  LIoyd-Hughes glumi i u seriji Agatha Christie: The Pale Horse gdje utjelovljuje lik Davida Ardinglyja.

Glumica Julie Walters, koja utjelovljuje gospođu Weasley u Harryju Potteru, a na Pickbox NOW gledamo je u filmu Becoming Jane u kojemu utjelovljuje gospođu Austen, u seriji Indian Summers sjajna je kao Cynthia Coffin.

Uz njih, tu su i Nikesh Patel, Patrick Malahide, Jemima West, Lillete Dubey i brojni drugi.

PRAVI DRAGULJ

Kritičari imaju samo riječi hvale za Indian Summers. Tako je The Times ovu britansku seriju opisao kao “suptilnu, inteligentnu i predivno napravljenu seriju.” The Independent pak piše kako “Indian Summers donosi duboko iskustvo koje svoju publiku strmoglavo uvlači u tridesete godine prošlog stoljeća, u Indiju koja je pod britanskom vlašću.”

Ova je serija pravi dragulj, a osjećaj serije odiše nečim veličanstvenim. Kinematografija je izvrsna, a živahne boje plešu s ekrana. Radnja je serije izazovna i razgranata, isprepletena s tadašnjom politikom koja rezonira i danas. Jedna od najboljih i originalnih TV produkcija u posljednjih nekoliko godina!