Crne udovice

Crno-humorna nordijska krimiserija

Objavljeno: 11. srpnja 2022.

Crno-humorna nordijska serija na Pickbox TV kanalu

Nordijska kriminalistička komedija Crne udovice (Black Widows) vraća se na Pickbox TV kanal. Obje sezone serije, koju opisuju kao mračne i crno-humorne, moći ćete pratiti na našem programu od četvrtka 14. srpnja u večernjem terminu.

O ČEMU SE RADI?

Mračna i crno-humorna krimiserija prati živote tri prijateljice koje nisu sretne u braku, a taj problem odluče riješiti tako da se dogovore ubiti svoje muževe. Njihovi muževi su kolege s posla pa tri bračna para zajedno otputuju na odmor u vikendicu u Norveškoj. Kada muževi odu s brodom u ribolov, brod odjednom eksplodira. Da, njihove žene su ga digle u zrak.

Sretne što su postigle ono što su htjele i misleći da su dobile svoju slobodu, očekuju da će ostatak svojih života nastaviti u miru i tišini. Naravno, ništa se ne odigra onako kako su to zamislile.

U njihov život ulaze švedski policajac Folke Lundgren i norveški detektiv Peter Wesselø koji započinju internacionalnu istragu. Dokazi upućuju na to da eksplozija nije bila samo nesretni slučaj, zbog čega se lude protagonistice koje su samo htjele mir i tišinu odjednom nađu u svijetu laži i kriminala.

NORDIJSKA KOLABORACIJA

“Crne udovice’” remake je finske serije Mustat lesket, i prava je nordijska kolaboracija – produkcijski tim većinom je finski, serija je snimana u Finskoj, no glumci i redatelji su iz skandinavskog područja, Danske, Norveške i Švedske.

U glavnim ulogama su glumice iz raznih dijelova skandinavskog područja – Norvežanka Synnöve Macody Lund, Šveđanka Cecilia Forss i Dankinja Beate Bille.

Obje sezone zabavne, mračne, misteriozne crno-humorne krimi serije od 14. srpnja u večernjem terminu.