Cardinal

Kanadska detektivska triler-serija

‘Cardinal’ je kanadska detektivska triler-serija koja se temelji na adaptaciji kriminalističkog romana nagrađivanoga kanadskog pisca Gilesa Blunta. U glavnoj je ulozi Billy Campbell, a na Pickbox TV kanalu seriju možete pratiti od srijede 14.10., svakim radnim danom u 22:50 sati.

MRAČNA ATMOSFERA I JEZIVA RADNJA

Mračna atmosfera i jeziva radnja podsjećaju na skandinavske noir serije, s fokusom na misterioznoga glavnog lika i kompleksnu radnju koja se vrti oko istrage ubojstva.

Serija prati detektiva Johna Cardinala kojega glumi fantastični glumac Billy Campbell (‘The Killing’, ‘Moon Over Miami’, ‘The 4400′, ‘Once and Again’). Cardinal je zamišljen i misteriozan, na licu mu se vidi kako je prepun konflikata. Njegovi nadređeni smatrali su da je otišao predaleko u istrazi nestale 13-godišnje djevojke te su ga premjestili iz odjela za ubojstva. No nakon što pronađu tijelo nestale djevojke, Cardinal je vraćen na slučaj s novom partnericom Lisom Delorme (Karine Vanasse). Dok Cardinal vjeruje kako love serijskog ubojicu i vremena je sve manje, njegova partnerica potajno istražuje njegovu mračnu prošlost.

SCENARIST ‘ORPHAN BLACKA’

Iako je pisac kriminalističkih romana Giles Blunt sudjelovao u pisanju scenarija kao savjetnik, scenarij za ovu detektivsku kriminalističku seriju napisao je nagrađivani scenarist Aubrey Nealon, scenarist popularne serije ‘Orphan Black’ koji potpisuje scenarije i za ‘Flashpoint’, ‘Ten Days in the Valley’ i ‘Snowpiercer’.

ADAPTACIJA NAGRAĐIVANIH ROMANA

Prva sezona adaptacija je Bluntova romana ‘Forty Words for Sorrowgdje je u fokusu istraga ubojstva nestale djevojke. Druga sezona adaptacija je Bluntova trećeg romana Blackfly Season’, a treća je sezona adaptacija dvaju romana – ‘By the Time You Read This’ i ‘Crime Machine’.

Upustite se u novu pustolovinu i zajedno s Cardinalom riješite misteriozne slučajeve – od 14.10. na Pickbox TV kanalu.