Zagonetke pravog Sherlocka Holmesa

Kriminalistička miniserija

Objavljeno: 22. travnja 2021.

Zagonetke pravog Sherlocka Holmesa

 Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes

Kriminalistička miniserija Zagonetke pravog Sherlocka Holmesa (Murder Rooms: Mysteries of the Real Sherlock Holmes) na Pickbox NOW stiže 27. travnja! U koprodukciji BBC-ja i PBS-a i s visokom ocjenom od 8.0 na IMDb-u,  dolazi nam pet zagonetnih epizoda koje će oduševiti sve ljubitelje kriminalističkih serija.

DOKTOR BELL KAO INSPIRACIJA ZA SHERLOCKA

U seriji pratimo Sira Arthura Conana Doylea u vremenu kad je bio liječnik opće prakse u području Southsea, rješavajući zagonetne zločine uz pomoć svog profesora i mentora, doktora Josepha Bella. Serija je inspirirana činjenicom da je Sir Arthur Conan Doyle izabrao upravo doktora Josepha Bella kao inspiraciju za lik Sherlocka Holmesa. Naime, Bell je bio njegov mentor na Sveučilištu u Edinburghu i katkad je radio kao forenzički stručnjak za edinburšku policiju. Njih dvojica zajedno počinju rješavati uznemirujuće i zagonetne slučajeve.

GLUMAČKA POSTAVA

U glavnim su ulogama Robin Laing (u prvoj epizodi, The Dark Beginnings of Sherlock Holmes) i poslije Charles Edwards kao Sir Arthur Conan Doyle (u preostalim četirima epizodama). U ostalim su ulogama Ian Richardson kao dr. Joseph Bell, Simon Chandler kao inspektor Warner i Mossie Smith kao gospođa Williams.

VIKTORIJANSKA ENGLESKA, ZAGONETNI ZLOČINI I GOTIČKA ATMOSFERA

Hvaljena od kritike i publike, ova miniserija oduševit će sve ljubitelje kriminalističkog žanra, čak i ako nisu fanovi Sherlocka Holmesa (ako takvi postoje!). Viktorijanska Engleska, zagonetni zločini i gotička atmosfera, s elementima horora i nadnaravnih događaja, ono su što ovu britansku miniseriju izdvaja od drugih i čini posebno primamljivom.

Ne propustite miniseriju Zagonetke pravog Sherlocka Holmesa od 27. travnja na Pickbox NOW!