Wallander i Rebecka Martinsson

KRIMI SERIJE

Objavljeno: 19. travnja 2021.

Wallander i Rebecka Martinsson

Dvije nove kriminalističke serije na Pickbox NOW

Britanska kriminalistička serija Wallander i nordijska noir-serija Rebecka Martinsson nove su serije koje se mogu gledati na Pickbox NOW.

WALLANDER

S Kennethom Branaghom u glavnoj ulozi, ova se kriminalistička serija temelji na adaptaciji romana švedskog pisca Henninga Mankella. Branagh tumači ulogu Wallandera, policijskog inspektora i detektiva u malom gradu Ystadu u Švedskoj. Sam Branagh opisuje Wallandera kao egzistencijalista koji propitkuje život i svoje djelovanje u njemu te za njega čin zločina nikad ne postaje „nešto normalno“. On je suosjećajan prema žrtvama zločina, no zbog toga što to ne može izbjeći, njegov je privatni život u kaosu.

Njegovu policijsku ekipu čine Anne-Britt Hoglund (Sarah Smart), Kalle Svedberg (Tom Beard) i Magnus Martinsson (Tom Hiddleston). Veza između Anne i Wallandera temelji se na iznimno velikom međusobnom poštovanju, što glumica Sarah Smart opisuje kao „vrlo skandinavski i zanimljivo“.

Osim drugih policajaca, tu je i Wallanderova kći Linda (Jeany Spark) te njegov otac Povel (David Warner) koji je umjetnik i vrijeme provodi u svojem studiju crtajući, dok se za njega brine njegova nova žena Gertrude (Polly Hemingway).

U režiji Emmyjem nagrađenog redatelja Phillipa Martina, vizualno privlačna i s izvrsnom glumačkom postavom, ova je kriminalistička serija dobila pohvale i kritike i publike.

REBECKA MARTINSSON OD 21. 4.

Nordijska noir-serija Rebecka Martinson temelji se na romanima nagrađene švedske spisateljice Åse Larsson. Glavni je lik Rebecka Martinsson (Ida Engvoll), odvjetnica radoholičarka koja radi u Stockholmu. No počinje je progoniti njezina prošlost i to na vrlo zastrašujući način. Zbog smrti prijatelja iz djetinjstva, Rebecka ostavlja svoju karijeru i vraća se rodni grad gdje pokušava pronaći ubojicu. Unatoč tomu što je njezin život u Stockholmu čeka, ona se ne može izvući iz grada koji je bila napustila te se mora ponovno nositi s traumama zbog kojih je uopće otamo i pobjegla.

U drugoj sezoni Idu Engvoll zamjenjuje glumica Sascha Zacharias. Unatoč tomu, obje su glumice uključene u seriju u objema sezonama. Naime, Engvoll je izvršna producentica druge sezone, a Zacharias je glumila ulogu Jenny Häggroth u posljednjim dvjema epizodama prve sezone.

Britansku kriminalističku seriju Wallander i nordijsku noir-seriju Rebecka Martinsson gledajte na Pickbox NOW!