Optuženi

Nova serija od 25.06.

Objavljeno: 16. lipnja 2021.

Optuženi (Accused) – nova britanska serija na Pickbox NOW

Kritički hvaljena i Emmyjem nagrađena BBC-jeva serija Optuženi (Accused) na Pickbox NOW stiže 25. lipnja. Britanskoj je antologijskoj seriji dolazi tvorac Jimmy McGovern, scenarist i producent za kojega kritičari imaju samo riječi hvale. Svaka pojedina epizoda prati drugog lika koji čeka sudsku presudu te priča pozadinsku priču o tome kako su se ovi obični ljudi uopće našli optuženi.

Emmy za najbolju seriju i najbolje glavne glumce

Ova antologijska serija može se pohvaliti zaista zavidnom glumačkom postavom.  Osim što je osvojila nagradu Emmy za najbolju seriju, Emmy za najboljeg glumca dobio je i Christopher Eccleston (Gone in 60 Seconds24 Hour Party People), a dvije godine poslije istu prestižnu nagradu dobio je i glumac Sean Bean (The Lord of the Rings, Jupiter Ascending).

Uz njih, glumačku ekipu čine Benjamin Smith, Juliet Stevenson, Andy Serkis, Marc Warren, Naomie Harris, i Anne-Marie Duff kao optuženi u svakoj pojedinoj epizodi.

Nevjerojatno dobre kritike

Osim što su kritičari pohvalili sjajnu glumačku postavu koju su ocijenili kao briljantnu i napetu, izdvojili su radnju i scenarij kao prave dragulje ove serije. Naime, Accused se bavi prikazom života običnih ljudi.

“McGovern je jedan od najboljih scenarista današnjice i može mu se dogoditi da ga zanese mučenje vlastitih likova, no možemo mu to oprostiti zbog ritma i ekonomičnosti s kojom nam donosi svoju fantastičnu priču”, piše The Guardian.

Sjajno varirajući između svjetla i tame, ova serija na uvjerljiv i jedinstven način secira krhkost običnih života. Ovo nije priča o špijunima, arhitektima ili odvjetnicima, riječ je o ljudima poput vodoinstalatera koji živi u sasvim običnoj kući u sasvim običnom naselju.

Dvije sezone genijalne britanske antologijske serije Optuženi (Accused) gledajte na Pickbox NOW od 25. lipnja.