Inspektor Banks

Nova kriminalistička serija

Inspektor Banks (DCI Banks) nova je britanska kriminalistička serija na Pickbox NOW, a svih pet sezona bit će dostupno od 18. rujna. Žanrovski opisana kao kriminalistička drama s elementima misterija, ova se britanska serija temelji na popularnim romanima kanadskog autora Petera Robinsona.

U glavnoj je ulozi Stephen Tompkinson kao nepokolebljiv i tvrdoglav Alan Banks, glavni inspektor koji se bavi rješavanjem suludih i uznemirujućih zločina. U tome mu pomažu njegove asistentice Annie Cabbot (Andrea Lowe) i Helen Morton (Caroline Catz).

O ČEMU JE RIJEČ?       

Serija se temelji na četirima nastavcima romana Petera Robinsona, a svaka priča donosi novu kompleksnu radnju.

U prvoj sezoni, koja se temelji na romanu Aftermath, glavni inspektor Banks započinje šokantnu istragu kako bi uhvatio brutalnog serijskog ubojicu mladih žena.


Alan Banks (Stephen Tompkinson)


Annie Cabbot (Andrea Lowe)


Alan i Annie

U drugoj sezoni, koja se temelji na priči Playing with Fire, dva tijela pronađena su nakon požara na brodu. Banks i njegova asistentica Cabbot na tragu su piromanu koji je ubio dvije osobe.

Friend of the Devil bavi se pričom o mladom studentu koji je napadnut usred grada, a u drugom dijelu Yorkshirea ženi je prerezano grlo. Ta dva naoko različita ubojstva imaju zabrinjavajuće sličnosti.

Cold is the Grave bavi se slučajem koji je zastrašujuće blizu Banksa i njegova miljea. Naime, Banksov šef, nadzornik Gerry Rydell, traži ga da pronađe njegovu nestalu kćer tinejdžericu.

NEOBIČNE I DOBRO KONSTRUIRANE PRIČE

Ove priče pravo su blago – odvest će vas u svijet inteligentnog detektivskog istraživanja uznemirujućih zločina, otkrivajući malo-pomalo, a nevjerojatni obrati neće vas ostaviti ravnodušnima. Osim neobičnih i dobro konstruiranih priča, kritičari hvale i glumu glavnih glumaca, Stephena Tompkinsona i Andree Lowe.

Svih pet sezona britanske kriminalističke serije Inspektor Banks gledajte od 18.9. na Pickbox NOW!