Nordijska crnohumorna kriminalistička serija

Crne udovice

Serija Crne udovice nordijska je kriminalistička serija zašećerena crnim humorom. Radnja se vrti oko triju prijateljica koje odluče ubiti svoje muževe tako što njihovu jahtu dignu u zrak.

Vizualno, serija je predivno snimljena, a snimke norveškog sela blizu jezera oduzimaju dah. Od uvodne scene, kada mislimo da žene kuhaju, a zatim shvaćamo da rade bombu, serija nas svojim vizualnim identitetom uvodi u novi suludi svijet očajnih žena koje žele pronaći svoj mir.

MOGU LI SE IZVUĆI S UBOJSTVOM?

Možda se čini kako je teško simpatizirati ove tri ubojice, no vrlo brzo vidimo načine na koje ih njihovi muževi maltretiraju. Od malih stvari poput toga da Johannin muž baci njezin mobitel u grmlje pa joj potom kaže „lovi“ do problematičnijih poput toga da se Rebeka boji za svoju kćer jer je njezin muž donio pištolj u kuću. Iz telefonskih razgovora između triju prijateljica shvaćamo kakav im je život postao tijekom bračnog života. Žene su reprezentirane realistično, nisu savršene i vrlo brzo uvuku nas u svoj plan. Želja gledatelja da se crne udovice izvuku s ubojstvima raste, bila ta ubojstva opravdana ili ne.

Ipak, stvari nisu tako jednostavne – detektiv Peter Wesselø koji ih lovi također je intrigantan lik, predstavlja pravdu i često poželimo da uspije otkriti tajnu i riješiti slučaj.

TRILER PROTKAN CRNIM HUMOROM

Dijelom triler, dijelom crna komedija, Crne udovice lakše su štivo od drugih skandinavskih serija. Drama i napetost protkane su komičnim momentima. Većina komičnih situacija dolazi od detektiva Petera, kao i od Kyre koja je prisiljena živjeti sa svojim 20-godišnjim nezaposlenim nećakom koji igra vritualni tenis u gaćama.

Napeta i humoristična, nordijska serijska poslastica stvara sve veću napetost kroz sezonu zbog koje ćete je htjeti gledati još i još. Upustite se u avanturu i gledajte kompletne dvije sezone Crnih udovica na Pickbox NOW!