Mračna i drukčija kriminalistička serija

Cardinal

Cardinal je misteriozna kanadska kriminalistička serija koja se temelji na nagrađivanim kriminalističkim romanima kanadskog pisca Gilesa Blunta. U fokusu priče jest antiheroj, ogorčeni detektiv John Cardinal, kojeg glumi fantastični Billy Campbell (Once and Again, The Killing).

HLADNOĆA I JEZA

Posebno se ističe hladnoća glavnog lika, intrigantnog, mračnog i misterioznog detektiva, koja se može usporediti s hladnoćom fiktivnoga gradića u kojem je smještena radnja: jeziva i hladna atmosfera grada važan je dio narativa cijele serije. Krajolik u kojem se sve odvija zapravo označava tihog svjedoka i nositelja strašnih tajni.

Prva sezona počinje otkrivanjem smrznutog tijela nestale djevojčice te se ubrzo saznaje kako je Cardinal opsjednut njezinim slučajem. Štoviše, prebačen je iz Odjela za ubojstva jer nije htio prihvatiti kako je ona jednostavno „pobjegla“. Tako otkrivamo kako je Cardinal jedan od inteligentnijih policajaca, ali i jednako važno: ne odustaje olako od svojih slučajeva.

POLICIJSKA DRAMA I PSIHOLOŠKI TRILER

Spoj policijske drame i psihološkog trilera, ova kriminalistička serija uvući će vas u svijet antiheroja Cardinala i njegovih osobnih i etičkih problema, kao i u svijet njegovih jezivih slučajeva koji imaju posljedice na cijelu zajednicu.

TRI SEZONE NA PICKBOX NOW

Cardinal ima sveukupno tri sezone i sve stižu na Pickbox NOW. Kompletna prva sezona stiže 3. lipnja, druga sezona stiže 10. lipnja, a treća sezona 17. lipnja. Preporučujemo gledanje ove detektivske poslastice na Pickbox NOW!