McMafija

BBC-jeva visokobudžetna gangsterska krimi drama

BBC-jeva visokobudžetna gangsterska krimi drama McMafia, nastala prema dokumentarnoj knjizi britanskog novinara koji je pratio mafiju i njezin razvoj u digitalnoj eri, kreće u petak 15.2. u 21:00 na Pickbox TV kanalu. Očekuje nas osam uzbudljivih jednosatnih epizoda i glamurozan pogled na svijet organiziranog kriminala, ruske mafije, njihove mutne poslove, ali i obitelji i njihovu povezanost.

SNIMANA U HRVATSKOJ

McMafia je serija koja se može pohvaliti time da je snimana na više lokacija nego bilo koja druga britanska serija. Najviše se snimala u Londonu i u Hrvatskoj. Zagreb primjerice u nekim scenama glumi Prag, a u drugima čak i Moskvu. Tako zagrebačka Klinička bolnica Dubrava glumi rusku bolnicu, a noćni klub Johann Frank je u seriji klub u Tel Avivu. Osim u Zagrebu, McMafia se snimala i u Splitu, Opatiji i na Pagu. Ipak, nijedna priča u seriji zapravo se ne događa u Hrvatskoj.

DOKUMENTARNA KNJIGA KAO INSPIRACIJA

Serija je inspirirana dokumentarnom knjigom McMafia: A Journey Through the Global Criminal Underworld (2008) britanskog novinara Mishe Glennyja, koji je radio za The Guardian i BBC. Kao dopisnik iz centralne Europe, Glenny je dokumentirao različite mafijaške organizacije diljem svijeta. U svom istraživačkom radu pričao je s ljudima koji su upleteni u lanac svjetskog kriminala na svim razinama – pričao je sa žrtvama, policijom i mafijašima. Tvorci serije Hossein Amini i James Watkins uzeli su nekoliko Glennyjevih priča iz knjige, a Glenny je postao izvršni producent serije.

IZVRSNA GLUMAČKA POSTAVA

McMafia se može pohvaliti raznovrsnom glumačkom ekipom iz svih dijelova Europe. Britanski glumac James Norton (Happy Valley) je Alex Godman, sin ruskog mafijaša koji je odgojen u Velikoj Britaniji i živi u Londonu. Njegovi roditelji Dimitri (rusko-kanadski glumac Aleksey Serebryakov) i Oksana (ruska glumica Maria Shukshina) žive u Moskvi, a on u Londonu vodi hedge fond sa svojom curom Rebeccom (britanska glumica Juliet Rylance). Rebecca je bankarica i jedina osoba u seriji koja se ne bavi nikakvim mutnim poslovima. Alex je odlučan u tome da se odmakne od svog mafijaškog porijekla, no uskoro se zapetlja u vrlo čudne poslove koji ga bace u svijet organiziranog kriminala.

Gangstersku krimi dramu McMafia gledajte od 15.2. petkom u 21:00 samo na Pickbox TV kanalu!

O Pickbox TV kanalu

Ekskluzivno, samo u Osnovnom paketu Hrvatskog Telekoma, na 10. poziciji MAXtv-a možete pronaći Pickbox TV kanal koji prikazuje hit-serije svjetskih produkcija, popularne filmove različitih žanrova i crtiće za najmlađe. Tijekom emitiranja serija i filmova, Pickbox TV ne prikazuje reklame.