Mary ubija ljude

5 razloga za gledanje kanadske serije o tabu temi

‘Mary ubija ljude’ (Mary Kills People) napeta je kanadska serija u čijem je fokusu priče doktorica Mary Harris, koju portretira sjajna kanadska glumica Caroline Dhavernas. Mary radi na hitnom odjelu u bolnici, no ima i posao sa strane kao savjetnica za završetak života. Intrigantna serija bavi se tabu temom, a mi vam donosimo 5 razloga zašto je ne biste trebali propustiti!

  1. INTRIGANTNA TABU TEMA

Mary i i njezin partner Des zarađuju 10.000 dolara po potpomognutom samoubojstvu, a svoju odgovornost zameću tako što osoba koja želi umrijeti snimi video u kojem priznaje kako to radi svojom slobodnom voljom. No, kako Mary već ima dobro plaćen posao u bolnici, a pomaganje ljudima joj nije na listi prioriteta, postavlja se pitanje zašto to radi?

  1. KOMPLEKSNI LIKOVI

Mary ima dobar posao, samohrana je majka, živi u lijepoj kući, odgovorna je i staložena. No ima i drugu stranu, onu malo mračniju, jer u isto vrijeme ubija ljude. Njezin partner Des također je bio doktor no izgubio je licencu za rad nakon problema s drogom. Upravo je  njegov njegov diler postao važna karika – prodaje im drogu koju smrtonosni duo koristi  za potpomoganje samoubojstva smrtno bolesnih pacijenata. Njihovi se životi zakompliciraju kad ih policija počne istraživati, na čelu sa zgodnim tajnima agentom Benom Wesleyjem.

  1. SJAJNA GLUMAČKA POSTAVA

Caroline Dhavernas (Wonderfalls, Hannibal) obavila je genijalan posao portretirajući zanimljiv lik Mary. Uz Dhavernas, tu je i britanski glumac Richard Short (Vynil, American Horror Story) u ulozi fantastičnog bivšeg plastičnog kirurga Desa. Tajnog agenta Bena Wesleyja koji istražuje Mary glumi fantastični zgodni glumac Jay Ryan (Top of the Lake).

  1. KOBINACIJA ŽANROVA

Osim što se može okarakterizirati kao medicinski triler, Mary ubija ljude uspješno spaja komediju, dramu i filozofiju baveći se tabu temom – potpomognutim samoubojstvom.

  1. KOMPLETNE TRI SEZONE SU NA PICKBOX NOW

‘Mary ubija ljude’ sveukupno ima tri sezone, a sve tri nalaze se na Pickbox NOW. Upustite se u novu avanturu i pozabavite se intrigantnom tabu temom uz Mary ubija ljude.