Kralj (The King)

EKSKLUZIVNA PREMIJERA 15.7.

Objavljeno: 8. srpnja 2022.

Kralj (The King) – prva talijanska zatvorska kriminalistička serija na Pickbox NOW

Nova kriminalistička serija Kralj (The King, 2022.) stiže na Pickbox NOW 15. srpnja! Svježa i oštra, ovaj talijanska zatvorska drama nadilazi žanrove kako bi ispričala kompleksan način borbe sa zlim silama.

Serija se temelji na ideji talijanskog glumca s A-liste Luce Zingarettija, najpoznatijeg kao glavnog lika u talijanskoj seriji Inspektor Montalbano.

Nakon što je glumio simpatičnog Sicilijanca koji se bori protiv mafije u Montalbanu, „Zingaretti je želio napraviti seriju smještenu u talijansku kaznionicu s maksimalnom sigurnošću i glumiti lik koji je šef ovog zatvora”, rekao je producent serije Kralj (The King) Lorenzo Mieli.

O ČEMU JE RIJEČ?

Bruno Testori (Zingaretti) šef je kaznionice koji osobnu ideju pravde primjenjuje u svom zatvoru, dok je izvan njega njegov život daleko od uređenog. Zatvor, koji se nalazi u neodređenoj talijanskoj pograničnoj zoni koja nije podvrgnuta talijanskom zakonu, prepun je tvrdokornih kriminalaca raznih vrsta. Kada njegovo kraljevstvo neočekivano dođe pod prijetnju, on se nađe u najtežem ratu u svom životu.

Budući da je Bruno čuvar tih zlih ljudi, on mora pregovarati sa zlom. Ovo je jedini način da stvari pokuša držati pod kontrolom. Ali to također uzrokuje da Testori riskira i da izgubi razum.

TREBA LI PREGOVARATI SA ZLOM?

Pitanja koja ova serija želi postaviti su: može li se i treba li uopće pregovarati sa zlom? Koliko se daleko u tome može ići? Ovo je element priče koji je nagnao Zingarettija na ideju za prvu talijansku zatvorsku seriju.

Kralj (The King) nadilazi klasične konvencije zatvorske drame jer postoji širi narativ koji uključuje način na koji se Italija bori s terorizmom i njegovim posljedicama u zatvorima te također vezu između prevencije terorizma i talijanskih tajnih službi. Iako je priča izmišljena, ima jasne elemente autentičnosti.

Uz Zingarettija, glumačku postavu čine Isabella Ragonese kao zatvorska policijska agentica, Anna Bonaiuto kao tužiteljica koja istražuje mrežu ilegalnih suradnika koja vodi natrag do Testorija, Barbora Bobulova kao Testorijeva bivša supruga te Giorgio Colangeli kao zatvorski upravitelj.

Fenomenalnu talijansku kriminalističku seriju Kralj (The King) gledajte od 15. svibnja samo na Pickbox NOW!