Jack Irish

Genijalna detektivska trilogija

Objavljeno: 25. kolovoza 2021.

 

Jack Irish: Genijalna detektivska trilogija stiže na Pickbox NOW

Tri nagrađivana filma o privatnom detektivu Jacku Irishu stižu na Pickbox NOW: Nenaplaćeni dugovi (Bad Debts, 2012.), Crna plima (Black Tide, 2012.) i Žarište zločina (Dead Point, 2014.) oduševit će vas savršenom kombinacijom detektivske zagonetke, neobične akcije i autentičnog humora. U glavnoj ulozi nalazi se australski glumac Guy Pearce, a glumi bivšeg odvjetnika koji sada radi kao privatni detektiv i skupljač dugova.

Filmovi o Jacku Irishu temelje se na popularnim detektivskim romanima Petera Templea, koji je nagrađen za najbolje kriminalističke romane.

Radnja je smještena u Melbourneu u Australiji, isprepletena Jackovom osobnom pričom i supruginim ubojstvom, s naglaskom na slučajevima na kojima radi kao privatni detektiv.

Nenaplaćeni dugovi (Bad Debts)

Jackov bivši klijent želi njegovu pomoć, no Jack nije zainteresiran jer još pati zbog suprugina ubojstva. No tog istog klijenta uskoro ubiju, što natjera Jacka da preispita svoju prošlost za koju je mislio da ju je napustio zauvijek.

Crna plima (Black Tide)

Jacku ne nedostaje prijatelja, no njegovih je članova obitelji vrlo malo. Njegova je supruga ubijena, a s ocem nema nikakav odnos. Kad s njim kontaktira Des Connors, posljednja veza između njega i oca, tražeći da mu pomogne pronaći njegova nestalog sina, Jack je vrlo sretan što mu može pomoći. No katkad sinovi nestanu s razlogom… Kako Jack počinje raditi na slučaju, otkriva da je Gary Connors čovjek koji nešto skriva, a njegovi prijatelji imaju još mračnije tajne…

Žarište zločina (Dead Point)

Visokopozicionirani sudac unajmi Jacka da pronađe misterioznu crvenu knjigu. Jack prihvati posao, što ga odvede u svijet vlasnika seks-klubova, krijumčara droge i zloslutnih ubojica.

Izvrsna glumačka postava 

Australski glumac, glazbenik i pjevač Guy Pearce (L. A. Confidential, Memento) je Jack Irish, odvjetnik koji se sada bavi skupljanjem dugova i pronalaženjem nestalih ljudi, mrtvih ili živih. Jack još pati zbog ubojstva supruge koju je ubio njegov mentalno nestabilni bivši klijent. Marta Dusseldorp (BlackJack, Crownies) je Linda Hillier, novinarka koja započinje neobičnu romantičnu vezu s Jackom te se uključuje u njegove razne istrage. Aaron Pedersen (City Homicide) je Cam Delroy, jedan od Jackovih najboljih prijatelja. On je strog i tvrd, ali meka srca te svoje slobodno vrijeme često provodi tako što Jacku pomaže na slučajevima na kojima radi. Roy Billing je Harry Strang, zaljubljenik u utrke konja koji često zapošljava Jacka i Cama.

Detektivsku trilogiju o Jacku Irishu gledajte samo na Pickbox NOW od 3. rujna!

Serija Jack Irish dolazi na Pickbox NOW 10. rujna.