Filmski klasici na Pickbox NOW

Filmski klasici  na Pickbox NOW razveselit će sve one koji su željni kvalitetnih filmova koji odišu nekom posebnom čarolijom.

Usudili bismo se reći – takvi se filmovi više ne rade! Prisjetite se kultnih likova koji su stvarali filmsku kulturu, a dandanas su renomirani glumci (za neke su ovo bili počeci).

Shawshank Redemption 

Iskupljenje u Shawshanku (Shawshank Redemption) najbolje je ocijenjen film u povijesti na mrežnom portalu IMDb. Bio je nominiran za sedam Oscara, no nije osvojio nijedan, što iz današnje perspektive izgleda nevjerojatno. Priča se vrti oko zatvorskog života Andyja Dufresnea nakon što je osuđen za ubojstvo supruge i njezina ljubavnika.

Ova zatvorska drama redatelja i scenarista Franka Darabonta iz 1994. godine s Timom Robbinsom i Morganom Freemanom u glavnim ulogama jedna je od najboljih filmskih ostvarenja svih vremena.

A Bronx Tale

Priča iz Bronxa (A Bronx Tale) redateljski je debi i kultni film Roberta De Nira iz 1993. godine.  Nakon ovog filma De Niro nije režirao punih trinaest godina.

Priča je smještena u New York 1960. godine, a zaplet počinje kada mali Calogero (Francis Capra) svjedoči ubojstvu na ulici koje je počinio lokalni mafijaš Sonny (Chazz Palminteri).

The Quiet American

Mirni Amerikanac (The Quiet American) snimljen je prema bestselleru britanskog književnika Grahama Greenea. U glavnim ulogama su Michael Caine, Brendan Fraser i Do Thi Hai Yen, a Michael Caine nominiran je za nagradu Oscar za najboljeg glumca.

Priča se vrti oko ljubavnog trokuta u kojem su se našli mladi naivni Amerikanac, cinični stari Britanac i mlada Vijetnamka tijekom Prvog indokineskog rata 1952. godine.

Nurse Betty

Bolničarka Betty (Nurse Betty) crna je komedija s Renée Zellweger, Morganom Freemanom i Chrisom Rockom u glavnim ulogama. Za ulogu bolničarke Betty, Renée Zellweger osvojila je Zlatni globus, a film je nagrađen i u Cannesu za najbolji scenarij.

Radnja se vrti oko Betty, konobarice u malom gradu koja obožava sapunice. Dok gleda epizodu svoje omiljene emisije, njezina joj muža upucaju pred očima. Zbog traume, Betty ulazi u disocijativno stanje te postaje “bolničarka Betty”, izgubljena ljubav glavnog lika serije, dr. Ravela, kojemu se odlučila vratiti.

Mighty Aphrodite

Moćna Afrodita (Mighty Aphrodite) američka je komedija iz 1995. godine legendarnog redatelja, scenarista i glumca Woodyja Allena. Uz Allena, glumačku postavu čine Mira Sorvino, koja je za ovu ulogu dobila brojne nagrade – uključujući Zlatni globus, Helena Bonham Carter, Michael Rapaport i F. Murray Abraham.

Priča se vrti oko Lennyja Weinriba (Woody Allen) u potrazi za biološkom majkom svog posvojenog sina koji je genijalac. Saznaje da je riječ o prostitutki Lindi Ash (Mira Sorvino).

Celebrity

Još jedan film genijalnog Woodyja Allena koji se može gledati na Pickbox NOW jest komedija Celebrity. U njemu glumi plejada glumačkih zvijezda – Winona Ryder, Leonardo DiCaprio, Charlize Theron i brojni drugi.

Priča se vrti oko različitih životnih putova para koji se netom rastao. Pratimo reportera Leeja Simona (Kenneth Branagh) zaduženog za trač-rubriku o slavnima. Lee ne očekuje previše uzbuđenja, no ubrzo se nađe usred nezaboravne priče o divljoj strani slave i bogatstva. Njegova bivša žena Robin (Judy Davis) zaposli se na televiziji te krene potpuno drukčijim putom.