Objavljeno: 10. lipnja 2021.

Blizu neprijatelja (Close to the Enemy)

britanska povijesna miniserija na Pickbox NOW

Nova BBC-jeva dramska miniserija Blizu neprijatelja (Close to the Enemy) stiže na Pickbox NOW 18. lipnja. Radnja je smještena u kasne četrdesete godine prošlog stoljeća u Londonu. Izvrsna britanska serija fokusira se na ljude koji su preživjeli Drugi svjetski rat, njihove traume i razmišljanja o tome što su učinili, ili što nisu učinili, za vrijeme rata.

O čemu je riječ? 

Neposredno nakon završetka Drugoga svjetskog rata Dieter Koehler (August Diehl), njemački inženjer koji se specijalizirao za tehnologiju mlaznih zrakoplova, otet je zajedno sa svojom kćeri Lotte (Lucy Ward). T-Force, zajednička vojska SAD-a i Velike Britanije, odvodi ih u Veliku Britaniju gdje ih drži zatočenima. Kapetan Callum Ferguson (Jim Sturgess) ima zadatak natjerati Koehlera da surađuje s britanskom vladom, što nije nimalo lak zadatak jer se njemački znanstvenik Koehler, ogorčen tretmanom koji on i njegova kći Lotte dobivaju, opire njegovim naporima.

Zvjezdana glumačka postava

Zvjezdana glumačka postava na čelu s Jimom Sturgessom (Cloud Atlas) sastoji se od zaista sjajne i jake glumačke ekipe. Uz Sturgessa, glumačku postavu čine Freddie Highmore, Charlotte Riley, Phoebe Fox, Alfred Molina, Ciara Charteris, Lindsay Duncan, August Diehl, Alfie Allen, Angela Bassett, Antje Traue, Lucy Ward, Sebastian Armesto, Julian Bleach, Charity Wakefield, Aleksandar Jovanovic i Robert Glenister.

Oduševit će vas na više razina

Sjajna britanska serija oduševit će vas na više razina. Iako smještena u četrdesete godine prošlog stoljeća, odlikuje ju povezanost s društvenim i osobnim problemima koji su i danas aktualni, poput netolerancije na razlike, razvijanja oružja za masovno uništenje, kao i moralni problemi s kojima se likovi susreću. Ovu stilski neobičnu seriju čini posebnom to što otvara mnoga pitanja o filozofskim problemima rata i mira, ali i krivnje i traume. Uz to, premda uzima vremena da ispriča priču, radnja će vas prikovati za ekrane, ne samo zbog teme nego i zbog toga što se mnogo radnji na fantastičan način isprepliće.

Krenite na prekrasno putovanje uz britansku povijesnu miniseriju Blizu neprijatelja, samo na Pickbox NOW od 18. lipnja!