O.J.: Stvoreno u Americi

5 razloga za gledanje dokumentarne serije koja je osvojila Oscara

O. J.: Stvoreno u Americi (O. J.: Made in America) nevjerojatna je dokumentarna serija koja se prikazuje na Pickbox NOW. Riječ je o miniseriji od pet epizoda koja je osvojila Oscar 2017. godine i toliko je dobra da vam donosimo pet razloga za gledanje!

5. OSVOJILA JE OSCAR

O. J.: Stvoreno u Americi najduži je dokumentarac koji je osvojio najprestižniju filmsku nagradu Oscar te je postao i posljednji takav dokumentarac koji uopće može osvojiti Oscar. Naime, godinu dana poslije promijenjena su pravila za nominacije te miniserije više nemaju mogućnost nominacije u kategoriji dokumentaraca.

4. IMA IZVRSNE KRITIKE

Ova dokumentarna serija dobila je nevjerojatne kritike, a neke od njih dolaze od najboljih kritičara današnjice. Čudo, napisao je Brian Moylan iz The Guardiana, remek-djelom nazvao je ovu seriju Wesley Morris iz The New York Timesa, a novinarka Buzfeeda Anne Hellen Petersen rekla je da je ovo najmoćniji i najvažniji dokumentarac o rasi, klasama i spolu u Americi. Izvrsne ocjene dolaze i od gledatelja, kojih je bilo više od 60 milijuna samo kad je dokumentarac izašao. Tomu u prilog ide i visoka ocjena na IMDb-ju od 8,9.
3. DUBLJA PRIČA O RASI U AMERICI

Kroz život O. J.-a Simpsona, ova dokumentarna miniserija istražuje rasne probleme u Americi. Redatelj Ezra Edelman rekao je kako je želio ispričati dublju priču o gradu Los Angelesu i odnosu između crnaca i policije.

2. O. J.

Lik i djelo O. J.-a Simpsona, njegov osebujni karakter, ono je što ovu priču čini toliko privlačnom. On je sportaš, zvijezda, heroj, otac, preljubnik, a neki ga smatraju i ubojicom. Zanimljiv koliko i kontroverzan, Simpson je nepoznanica čiju psihologiju rado istražujemo.

1. CIJELA DOKUMENTARNA SERIJA JE NA PICKBOX NOW

Osmosatni dokumentarac koji se sastoji od pet epizoda ekskluzivno se cijeli može gledati na Pickbox NOW! Duboko ljudska, dojmljiva, perceptivna i empatična, jednostavno ćete poželjeti da ova serija nikad ne završi.